Dierenartsenpraktijk Winny Chanet

Kleine huisdieren

Op vakantie met uw huisdier


Een zorgeloze vakantie begint met een goede voorbereiding. U moet voldoen aan de wettelijke eisen en tevens moet u uw dier beschermen tegen oa. tropische ziektes die normaal in België niet voorkomen. Vraag daarom altijd raad aan uw dierenarts.


Reizen binnen de Europese Unie:


- Uw huisdier moet geïdentificeerd zijn. Sinds 3 juli 2010 wordt enkel nog de microchip als geldig aanvaard. De tatouage geldt wel nog als ze voor 3 juli 2010   geplaatst werd en duidelijk leesbaar is. Opgelet: het Verenigde Koninkrijk, Ierland en Malta aanvaarden alleen de microchip.
- Gevaccineerd tegen rabiës (= hondsdolheid) en dit minimaal 21 dagen voor de reis in geval van eerste vaccinatie.
- Uw dier moet in het bezit zijn van een Europees paspoort waarin alle vaccinaties opgeschreven staan
- Een behandeling tegen de worm Echinococcus miltilocularis blijft ook na 1 januari 2012 noodzakelijk voor het reizen naar Ierland, Finland, Malta of  Verenigd   Koninkrijk. De behandeling moet gebeuren ten vroegste 120 uur en ten laatste 24 uur voor de geplande binnenkomst in één van die vier   lidstaten. Een   behandeling tegen teken is vanaf 1 januari 2012 voor geen enkele lidstaat van de Europese Unie meer vereist, het is wel aanbevolen.


Reizen naar een land buiten de Europese Unie:


- Niet alleen de regels van het land van bestemming moeten gerespecteerd worden, maar ook de regels voor terugkeer naar Europa. Deze regels verschillen     naargelang het land waaruit de reis gebeurt, dus informeer u tijdig.

- Meer informatie op:http://www.health.belgium.be/eportal/AnimalsandPlants/travellingwithyourpets/Animauxdomestiques/index.htm